واشنگتن دی سی (11 ژانویه 2016) — امروز، نشریه جاما نورولوژی (JAMA Neurology) مقالهای تحت این عنوان منتشر کرد: «ایمنی و اثرات بالینی پیوند سلولهای بنیادی مزانشیمیِ ترشح کننده فاکتور نوروفوبیک در بیماران مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک – نتایج آزمایشات بالینی فاز 1/2 و 2a».
این پژوهش حاصل همکاری محققان مرکز درمان شناسی BrainStorm Cell Therapeutics و دانشگاه علوم پزشکی Hadassah-Hebrew است که هر دو در اسرائیل قرار دارند.
این محققان به دنبال کشف ایمنی و اثرات بالینی درمان سلولهای بنیادی مزانشیمی اصلاح شده برای ترشح فاکتورهای نوروفوبیک (MSC-NTF) در بیماران مبتلا به ALS هستند. سلولهای بنیادی مورد استفاده در این پژوهش، سلولهای بنیادی مزانشیمی افراد بالغی هستند که از نمونه مغز استخوان شرکتکنندگان در آزمایش گرفته شده است. این سلولهای مغز استخوان در نهایت به سلولهای بنیادیای تبدیل میشوند که فاکتورهای NTF ترشح کنند. فاکتورهای NTF یک نوع ماده مغذی برای سلولها هستند و اخیراً ثابت شده است که در انواع حیوانی بیماریهای تخریب کننده عصب دارای اثرات حفاظتی هستند.
این پژوهش جدید نشان داد که کاشت سلولهای بنیادی که در عضله یا فضای اینتراتکالی که ستون فقرات را احاطه کرده (فضای داخل ستون فقرات) یا در هردوی آنها فاکتورهای نوروفوبیک (MSC-NTF) تولید میکنند، تا 6 ماه بیخطر بوده و عموماً فقط دارای عوارض جانبی بارز اما خفیف و موقت نظیر تب و سردرد است. این اولین پژوهش است که در آن سلولهای بنیادیِ اصلاح شده جهت ترشح فاکتورهای نوروفوبیک در بیماران مبتلا به ALS کاشت شده است.
تعداد کل بیماران شرکت کننده در این پژوهش 26 نفر بود. سنجش توانایی تنفس و عملکرد کلی این بیماران حاکی از آن است که این درمان در کاهش خفیف میزان پیشرفت بیماری تاثیر داشته است. با این حال، این نتایج باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرند، چون گروه کنترل (تحت درمان با دارونما) در آن وجود نداشت و درک اینکه آیا عوارض جانبیِ مشاهده شده مربوط به همین درمان بوده یا ناشی از سایر عوامل است را دشوار میسازد.
دکتر لوسی بروین، سرپرست محققان انجمن میگوید: «ما به آزمایش بیخطر بودنِ کاشت سلولهای بنیادی اصلاح شده در این تحقیق بر روی بیماران مبتلا به ALS امیدوار شدهایم. حین انجام آزمایشات و گزارش نتایج آنها امیدواریم که به حقایق بیشتری در مورد امنیت و اثربخشیِ این روش درمانی پی ببریم.»
اطلاعات بیشتر در مورد آزمایشات بالینی دیگر شامل آزمایشاتی که به بررسی پتانسیل کاشت سلول بنیادی پرداختهاند نیز در وبسایت NEALS در دسترس است: http://www.alsconsortium.org/browse.php.
جزئیات آزمایش کاشت فاکتورهای NTF-MSC شرکت BrainStrom تحت حمایت شرکت NEALS در لینک زیر قابل مشاهده است:https://clinicaltrials.gov/ct2/show/study/NCT02017912
درباره ALS
ALS یک بیماری پیشرونده تخریبگر عصب است که به سلولهای عصب در مفز و ستون فقرات حمله میکند. بیماران مبتلا به ALS در نهایت توانایی حرکت و کنترل عضلات خود را از دست میدهند و این امر غالبا طی دو تا پنج سال از شروع علایم منجر به فلج کامل و مرگ بیمار میشود. به دلایلی نامعلوم، کهنه سربازان دو برابر سایرین به بیماری ALS مبتلا میشوند. این بیماری درمان ندارد و فقط یک داروی مورد تایید وزارت غذا و داروی آمریکا (FDA) برای آن وجود دارد که تا حدودی طول عمر بیمار را افزایش میدهد.
وبسایت: ای.ال.اس ایران www.alsiran.com
ترجمه: عادله جاهدی
برگرفته از: www.alsa.org
با سلام .مادر من سال 1375 دچار این بیماری شد و سال1378 به رحمت خدا رفت ،از اون موقع تا الان من پیگیر این هستم که علت این بیماری چی بوده ولی به هیچ نتیجهای نرسیدم ولی دوست مادر من هم با همین بیماری از دنیا رفت ،و تنهاوجه مشترک اینها استفاده از سفید اب یا رشور حمام بود و چون در این از مغز نخاع گوسفند استفاده میشه من احتمال میدم که عامل بیماری از بدن حیوان به انسان انتقال پیدا میکنه، امیدوارم هر چه سریعتر درمان این بیماری پیدا بشه
سلام خدمت تمام وطنی های عزیز
امیدوارم هرکس که در خانه با این بیماری سرکار داده خدا بهش صبر بده . امیدوارم هیچوقط ناامید نشید امیدتون به خدا باشه .منم مثل شما با هچین بیماری نابود کننده ازسال 91 سروکار داشتم تا اینکه در تاریخ 95.1.7 پدرم بار سفر روبست ازپشمان رفت .دوستان گرامی اگر از سن بیماری عزیزانتون خیلی نمیگزره توی اصفهان بیمارستان الزهرا قسمت مغز واعصای پیگیری کنید.
باسلام
من مادرم مبتلا به بیماری ALSاست ایا در ایران به جز داروی ریلوتکس روش دیگری برای درمان وجود دارد؟؟؟؟؟؟؟
ممنون
متاسفانه خیر! نه تنها در ایران، بلکه در هیچ کجای دنیا در حال حاضر این بیماری قابل علاج و درمان نیست.
مادر من دچار این بیماری شده دارم دیونه میشم اگه درمان با سلولهای بنیادی تو ایران هست تو رو خدا به من اطلاع بدید
دوست عزیز، براساس اطلاعاتی که در دست است، این بیماری در حال حاضر در هیچ کجای دنیا قابل معالجه و درمان نیست. حتی از طریق سلولهای بنیادی. اما، به امید آن روز!
باعرض سلام وخسته نباشید من مادرم مبتلا به ای ال اس شده دکتورها میگفتن درمان نداره ولی من همیشه میگفتم خذا هست درمان هست …خیلی خیلی خیلی خوشحال شدم از این خبر که منتشر کردین توی وبلاک شما…یه سوال دارم…این تحقیقات چرا در ایران شروع نمیشه الان ؟؟
ممنون از تلاش های شما